De bedwants heeft een sterk afgeplat, ovaalvormig bijna rond lichaam. De voorvleugels zijn slechts in aanleg aanwezig en de achtervleugels ontbreken. Ze zijn roodbruin van kleur en na het nuttigen van een bloedmaaltijd is de kleur donkerrood en het achterlijf gezwollen.

Overdag verbergen bedwantsen zich o.a. in spleten en kieren, matrassen, bedden, meubels, gordijnen, lichtschakelaars en stopcontacten! Echter voornamelijk in de omgeving van het hoofdeinde van een bed. Op deze plaatsen zet de bedwants dan ook haar eitjes af. Bij kamertemperatuur komen de eitjes na 2-3 weken uit en na ca. 1, 5 maand zijn de insekten volwassen.

Bedwantsen parasiteren op warmbloedige zoogdieren (dus ook de mens) en ze kunnen zelfs meer dan 6 maanden zonder voedsel.

Bedwantsen verspreiden zich naar aangrenzende ruimtes via naden en kieren en via doorvoeropeningen van leidingen. Verspreiding kan ook in belangrijke mate plaatsvinden via bagage. Bij de bestrijding zal men met deze aspecten terdege rekening dienen te houden.

Hieruit volgt, dat als er met de inventaris uit de te behandelen woning alsmede kleding, beddengoed etc. niet zeer zorgvuldig wordt gehandeld, bedwantsen gemakkelijk verspreid kunnen worden. Deze dienen dan ook niet voor een bestrijding verplaatst te worden !

De bestrijding vindt plaats middels een zgn. naden en kieren behandeling, waarmee ook het matras niet wordt overgeslagen. Na de uitgevoerde bestrijding mogen de behandelde ruimtes 2 uur niet betreden worden.

Voorts dient, na een bestrijding, al het beddengoed direct gewassen te worden.

Enige weken na de eerste behandeling dient een vervolgbehandeling uitgevoerd te worden.

Onze bestrijdingstechnicus kan u hieromtrent informeren.