Je zult maar op vakantie geweest zijn en bij thuiskomst word je ineens besprongen door vlooien!

Het komt vaak voor dat mensen die op vakantie gaan bij thuiskomst geconfronteerd worden met een vlooienplaag.
Tijdens hun afwezigheid hebben de larven zich verpopt in hun cocon. Zij blijven daar wachten tot de ideale omstandigheid zich voor doet om open te springen. Door de trillingen van onze voetstappen en de verandering in atmosfeer door onze uitgeademde lucht, breekt de cocon en springen er plotseling heel veel vlooien rond.

Om zich te kunnen voortplanten heeft de vlo een bloedmaaltijd nodig. Om aan dit bloed te komen bijt de vlo een klein bloedvat aan en zuigt het hieruit stromende bloed op. Om te voorkomen dat dit bloed direct stolt, spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid. Dit speeksel bevat een eiwit wat de bloedstolling remt.
Het bloed is nodig om te leven en voor de productie van de eitjes. Deze eitjes vallen in de directe omgeving van uw huisdier op de grond. Na 6-8 weken (bij warm weer nog sneller) ontwikkelen deze eitjes zich tot nieuwe vlooien, welke ook weer een gastheer (uw huisdier) opzoeken. Als een vlo uit de pop, komt moet hij binnen 12 uur een bloedmaaltijd hebben gehad om te kunnen overleven!

Mirado Ongediertebestrijding kan uw woning hiertegen behandelen. Hiertoe maken wij gebruik van een zogenaamde oppervlaktebehandeling!


Voordat een bestrijding wordt uitgevoerd dient u zelf de navolgende maatregelen te treffen:

Tijdens de behandeling dient u er rekening mee te houden dat er geen personen en dieren in de woning aanwezig mogen zijn. Na de behandeling dient de woning gedurende 2 uur geventileerd te worden. Het is aan te bevelen om, indien mogelijk, gedurende 6 weken niet nat schoon te maken!

Is er na deze periode nog sprake van overlast, dan dient een tweede behandeling uitgevoerd te worden!