Wespen of een wespennest kan voor onaangename overlast zorgen.

Heeft u een wespennest ontdekt, ga dan niet zelf experimenteren, maar schakel professionele hulp in! Een belangrijk advies is om, wanneer u een nest ontdekt, nooit de uitgang(en) van dat nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en die kan best wel eens in uw woning uitkomen!

Een wespenplaag of wespennest in de tuin of woning kan behoorlijk wat ongemak en overlast veroorzaken. Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen, zoals o.a. onder de dakgoot, onder de dakpannen en in de spouwmuur. Een nest wordt altijd maar 1 seizoen bewoond.

Het bestrijden van een wespennest geschiedt middels het inspuiten van de nestingang(en) met poeder. Door deze methode komen de in- en uitvliegende wespen met het poeder in aanraking. Zodra zij het nest betreden infecteren zij de gehele populatie, waardoor de koningin en de larven gedood worden.

Op de bestrijding van een wespennest wordt door Mirado Ongediertebestrijding garantie afgegeven. U betaalt eenmalig de kosten, maar mocht het nest niet geheel uitgeroeid zijn, dan komen wij terug om alsnog het probleem voor u op te lossen.

Soms wordt er gesproken van wespenoverlast terwijl het geen wespen zijn. Dat zijn het bijvoorbeeld bijen of hommels. Hieronder foto's van deze insecten om de verschillen te kunnen laten zien:

 

 

Bij
Hommel
Wesp

 

Bijen zijn nuttige insecten voor onze samenleving. Ze zijn beschermd en dienen zoveel mogelijk met rust gelaten te worden (dit geldt tevens voor hommels). Bijenvolken hebben de eigenschap om in het voorjaar uit te vliegen en onderweg een rustplaats te zoeken. Het volk zal binnen enkele uren weer verdwijnen. Mocht deze plek zo hinderlijk zijn dat u niet tijdelijk huisvesting kunt verlenen aan dit volk, dan dient een imker ingeschakeld te worden.

Slechts in het geval dat de imker geen mogelijkheden heeft om het volk te scheppen zal in samenspraak met deze imker tot een andere oplossing overgegaan moeten worden.